Spoed

Vraagt u zich af of er sprake is van spoed of denkt u dat behandeling misschien kan wachten tot de eerstvolgende werkdag? De spoeddienst kan dit met u bespreken. Voor spoedgevallen binnen de normale praktijkuren neemt u altijd contact op met uw eigen tandarts.

Als u last heeft van onhoudbare kiespijn, een uitgevallen of afgebroken tand of een nabloeding na sluitingstijd van de praktijk of tijdens het weekend en in de vakantie kunt u zich wenden tot de spoedgevallendienst. Met name bij een uitgevallen tand is het van belang dat u binnen 60 minuten geholpen wordt. Voor kiespijn en andere aandoeningen gelden andere tijdsnormen. De tandarts bepaalt of het een spoedgeval betreft.

In de informatie over mondgezondheid en op www.allesoverhetgebit.nl staan enkele voorbeelden en tips bij acute pijn en andere vervelende situaties aan uw tanden of mond.

Bij acute pijn of andere spoedgevallen belt u tijdens openingstijden met:

0517 – 43 46 41  of  06- 52 17 34 34

Indien de tandartspraktijk gesloten is kunt u bellen met:

0517- 43 46 41

Via het antwoordapparaat ontvangt u dan de gegevens van de tandarts die op dat moment spoedgevallendienst heeft. De behandeling van een plaatsvervangende tandarts beperkt zich tot het strikt noodzakelijke. Voor eventuele vervolgbehandeling wordt u naar uw eigen tandarts verwezen.

Houd pen en papier bij de hand voor het noteren van gegevens.